Støtte fra Riksantikvaren

Riksantikvaren har bevilget et tilskudd på 650 000 kroner til teknisk istandsettelse av Graakalbanevogn 5. Planen er å sette den i stand til Graakalbanens 90-års jubileum i 2014.

Nr. 5 var generasjon to av banens vogntyper og talte to motorvogner og to tilhengere. En av tilhengerne, nr. 54, er tidligere restaurert og står utstilt på museet. De var levert av Skabo jernbanevognfabrikk i Oslo, med elektrisk utstyr fra Siemens. Vogntypen var et framskritt sammenlignet med den originale vognparken fra banens åpning i 1924. De var raskere, hadde bedre førermiljø med sitteplass for vognfører, komfortable polstrete seter og rygger, og var populære blant både betjening og passasjerer.

Våre hjemmesider vil rapportere om framdriften i dette prosjektet, som vil begynne så snart det blir vår og mildere temperaturer.

Nummer 5 skal settes i stand med støtte fra Riksantikvaren

Nummer 5 skal settes i stand med støtte fra Riksantikvaren