Prosjekt GB 54 er i gang

Teknisk revisjon av Graakalbanetilhenger 54, bygget av Skabo i 1947 er nå i gang. Planen er at den skal kunne settes i trafikk under 100-års jubileet for banen i 2024. 22.8.23 ble den først hentet ned til GBs verksted ved hjelp av TS 21, (henger 55 ble også med da den stod foran). Inne på verkstedspor ble sentertapp skrudd av , samt bremsestell og deler av trykkluftanlegget. Så ble den rangert tilbake til Gammelhallen hvor foreningen har GBs gamle og motoriserte jekker. Her ble den løftet og til slutt ble boggiene fraktet over til verkstedet på syd. Boggirevisjonen er nå i gang.

GB 54 er løftet i Gammelhallen og boggiene er hentet fram. (Foto: Rune Kjenstad)

boggi inne på verksted, hjulgangene er demontert. (Foto: Rune Kjenstad)
Hjulganger demontert. Rullelagerne ser fine ut. GB 54 har tykke hjulringer og gode flenser. (Foto: Rune Kjenstad)